به گزارش میراثآریا، سید امین صانعیمهری، دبیر اجرایی جشنواره سرو سیمین ۹، با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر با اشاره به تلاش برای ارتقای سطح کیفی این رویداد گفت: در این دوره از جشنواره سعی کردیم از بهترین جشنوارههای موجود در جهان الگو بگیریم و یک فراخوان قوی منتشر کنیم. معیارهای ارزیابی را در ۷ آیتم مشخص کردیم و تمامی فرآیند داوری را بهصورت الکترونیک انجام دادیم تا شفافیت و دقت در ارزیابی آثار افزایش یابد.
تحقق اقتصاد هویتبنیان در کنار جشنواره
وی در ادامه افزود: مهمترین هدف ما تقویت زنجیره صنایعدستی در کنار تحقق اقتصاد هویتبنیان بوده است. این جشنواره تنها محدود به رقابت آثار نیست، بلکه سه رویداد مهم شامل نمایشگاه آثار برگزیده، نمایشگاه هدایای دیپلماتیک و فروش عیدانه نیز برگزار خواهد شد. در بخش فراخوان، مهمترین عنصر تأثیرگذار، نحوه نگارش آن است. برای همین، نزدیک به چهار ماه روی این موضوع کار کردیم و جشنوارههای خارجی را بومیسازی کردیم تا فراخوان امسال تفاوت قابلتوجهی با سالهای گذشته داشته باشد.
داوری الکترونیکی و مشارکت بینالمللی
دبیر اجرایی جشنواره سرو سیمین ۹ با تأکید بر روند داوری گفت: ما ۷ ملاک مشخص برای داوری انتخاب کردهایم و هیچ فرآیند دستی در این مرحله انجام نشده است. تمام آثار از طریق سایت جشنواره بارگذاری و بررسی شدهاند. امسال ۷۴۹۷ اثر داخلی از ۴۳۷۸ هنرمند به دبیرخانه ارسال شد. همچنین، تعداد آثار خارجی به ۱۹۸ اثر از ۲۰ کشور رسید که نشاندهنده رشد و استقبال بینالمللی از این رویداد است. در مرحله داوری، آثار از کشورهایی مانند انگلستان، برزیل، پاکستان، تاجیکستان، اندونزی و چند کشور دیگر به دست ما رسیده است.
تنوع آثار و شفافیت در داوری
وی درباره دستهبندی آثار توضیح داد: در بخش داخلی، بیشترین آثار ارسالشده مربوط به هنرهای چوبی و حصیربافی بوده است، درحالیکه کمترین میزان مشارکت در گروههای صنایعدستی به آثار استخوانی، دریایی و کاغذی اختصاص داشت. در نهایت، ۸۵ هنرمند زن و ۱۱۵ هنرمند مرد موفق شدند به نمایشگاه آثار راه یابند.
صانعیمهری در پایان خاطرنشان کرد: در این دوره، تلاش کردیم آمارها را به سمت شفافیت بیشتر پیش ببریم. تمام فرآیندهای داوری از طریق سایت انجام شده و تمامی مراحل آن قابل مشاهده است. این مسئله به ما کمک کرد تا روندی دقیق و عادلانه در انتخاب آثار داشته باشیم.
انتهای پیام/
نظر شما